Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

31 de maig 2008

Marxa Coll de Port - Pinós (Solsonès, 63km, +1364m, - 1776m)


Camí de les masia de Brics (Foto:QuicuRiu)

Enceto la primera d'algunes entrades que vindran de marxes. "Caminante no hay camino, se hace camino al andar".. un destí, o no, un paisatge, un sentir, un compartir, un escoltar, un territori que respira.


Deixant el prepirineu a l'esquena.. (Foto:QR)

Aquesta primavera de "sequera" no dóna treva...


El dia s'aixeca amb nuvolades i ja plou quan encara no ha sortit el sol, la petita finestra de bon temps anunciada encara mandreja entre els llançols... canvi de plans, i m'espero a que la colla passigolla que són creuant el Solsonès seguint el GR de nord (Coll de Port, la divisòria que separar la vall de Lord o St. Llorenç de Morunys amb la vall de Tuixén) a sud (fins al santuari de Pinós, el que diuen el centre de Catalunya, o punt neuràlgic d'energies i altres forces telúriques.... sigui com sigui, molts quilòmetres enllà) arribin al Cap del Plà on m'ajunto a la marxa. En total 63km, 45 des del punt de trobada.


El track de l'itinerari.. al tram final perdem la ruta i ens desvíem cap a Ardèvol


Paisatge cremat, on els roures ocupen l'espai dels pins.. passades les basses de Brics (Foto:QR)

Una comarca que no deixa de sorprendre, una colla farcida de vitalitat i ganes de riure, un paisatge ple de primavera ja quan els ruixats donen pas al sol i un cel ple de blau i tamisos...

Un itinerari ple de contrastos, des dels paisatges alpins del N fins a al mosaic del cereal de secà i boscos d'alzines, roures i pinasses de la Catalunya central, seguint ben bé fins a Solsona la carena que divideix les aigües de la comarca cap al Carener i delta del Llobregat a l'est, al Segre i delta de l'Ebre a l'oest. Un territori ple d'història, horitzons amples, esquitxat de masies i petits nuclis a voltes milenaris d'un patrimoni, el rural, que heretem, i que lluitem per mantenir, viu!


Poc abans del santuari del Miracle... terra de santurais.... i energies! (Foto:QR)


Passat el poble de Su entre sembrats ofenosos (Foto:QR)


Amb el Santuari de Pinós al fons (Foto:QR)


Punt de destí, les que parlen són les cames! i cap a l'hostal a celebrar-ho, entre parets farcides d'històries d'un hostal que en més de 300 anys no ha tancat mai!

Activitat feta el 24/05/08 amb en Rafel, Xesco, Xexu, Jaume, Quicu, Àngel, Valentí, Pilars, ..... Uns bons, però bons, somriures.... colla de VALENTS!


... i nous projectes que ja ronden pel cap.