Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

11 de maig 2008

Sector Tranquil i Urundi a Coll de Nargó (Alt Urgell)


La paret del Grau. A l'esquerra abans del coll el sector Tranquil (amb el sostre de la via del Sostre evident) i, passat el coll, el sector Urundi (Foto:EP)

Adjunto els croquis d'en Miquel Blanco i en Ricard Cabré (blog de Coll de Nargó) i les ressenyes d'algunes vies d'aquest parell de sectors poc coneguts de Coll de Nargó, on, hi trobem vies semi-equipades (Disciplina Feixista i Manà, MB dixit, graus picons) i alguna antinqüalla ideal per a romàntics (via del Sostre, material antic) de més d'un llarg, a més de vies equipades.


Vies al sector tranquil i l'L1 de la Disciplina Feixista. Hi falta el primer pont de roca de la resse i no és mala idea portar navaja i substituïr el pont de roca de l'R1 (Foto:XescoMas)


Vies del Sector Traquil i peu de via del recent sector Urundi: vies divertides però a voltes amb algun xaptaxe forçat i itineraris molt propers (Foto:EP)


Croquis del sector Urundi i ressenyes

L'accés el farem a peu resseguint la paret del Grau (20'), o, si disposem de 4x4, per la pista que mena Montanisell passat el coll Piquer. En una corba marcada a la dreta, passat el sector de l'Ànima, trobarem una entrada a l'esquerra amb replà on deixar el cotxe. Seguim el camí (de la muntanya de Nargó), fresat i amb marques groques (5').


Coll d'accés als sectors (Foto:EP)

Activitat feta i passada per aigua amb en Xesco Mas l'11/05/08

Més fotos i panoràmiques al blog de Coll de Nargó