Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 de gen. 2013

Mossegada al Port del Comte

**

Aquest matí la cota de neu d`ahir al vespre tallava com un ganivet el verd apagat de la muntanya d'hivern, i el banc, que tot ho fa seu.



Ahir tot va ser pluja i calia arribar més enllà dels 1.900m d'alça per trobar el blanc. Fins cap allà a les sis de la tarda, quan la cota ja va anar baixant fins als 1.500m on s'ha quedat ja amb menys aigua... quasi 70 litres, entre ahir i de matinada en alçada, o això apunta la bona estació de la zona dels xalets i l'estació automàtica de la xarxa EMA a 2.300m. Si hagués estat tot neu també a cotes baixes! .. si més no per fer prou base i poder arrencar amb esquí de muntanya sense necessitar del trepig de les pistes. I tanmateix, quin mató, quan més amunt, més generós.



A mig matí el vent ja ha fet seu cims i carenes, colls i mitges costes... m'he quedat refugiat als arbres, buscant pendents amb pendent, per poder lliscar. Avui era dia de runs! al més pur estil canadenc. Dia d'imatges blanques, sense veure la punta dels esquís ni de pujada, ni de baixada. Era la tarda, i la neu encara continuava enganxada als arbres, bona cosa.


Si la setmana ve amb noves nevades i temperatures no molt altes, potser fins i tot s'hi fa una bona base! avui però, cims i carenes, devien mostrar-se ventades, tot i que la neu ahir va caure sense vent, o amb fluix de sud. Avui el vent, feia marxar les traces de pujada, en poca estona.


quan el blanc, tot ho fa seu...