Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de gen. 2013

Voltors a la Raspinell (Roca de Canalda)

**


La via Raspinell segueix un diedre marcadíssim que retalla la paret a la banda occidental. Sembla, també, que l'hagin pintat de dos colors. Ja l'havíem escalada feia temps i hi tornem per allò de passar el dia tranquils i gaudir d'una bona línia, en clau canaldera. A la segona reunió però tirem avall. A la repissa de la tercera R s'hi ha instal.lat una parella que estan, cofois, fent el seu niuet d'amor. Aquests dies, que els voltors estan pletòrics copulant pels descosits.




A la foto de sobre s'hi veu l'aterratge d'una de les bèsties. Anades i vingudes, portant brancams a la boca. Que grossos que són quan els sents d'aprop. Potser no som els primers que ens trobem dos mallons d'on rapelar. Una llàstima que ja havíem escalat els dos primers llargs de la via, els més desagraïts i més bruts del que ho recordàvem, potser ho fan aquestes secades que deixen algun jardí vertical sense vegetació i la terra que sostenien corre paret avall.






A la Roca de Canalda, i a tantes altres parets, cada vegada s'hi veuen més voltors niant, ocupant el pas, de vies que són allà de fa temps. Ho comentem amb un amic ornitòleg.. en aquest moment en el pitjor dels casos, si continuem suggerim als bitxos que el lloc no és segur i han de buscar-se un nou replà on fer el niu. Això, ara mateix, quan moltes parelles poden estar a punt de posar l'ou, no és bona idea. Després tocarà esperar ben bé a finals de primavera quan el poll ja és prou gran i aixeca el vol i el niu queda prou estona desocupat per passar-hi. .. o millor encara, a la propera tardor.

Els voltors i altres aus de la verical però sobretot els primers, van a més. Com els escaladors. Ja hi tornarem més endavant.


(Fotod: fa una mica d'anys, a l'últim llarg, escalant la via amb l'oberturista)

Intentd'escaladadesfetambl'aniol i un parell que a la via del cantó s'hi passegen, sense distreure a cap ocellot, amb una inversió tèrmica que fa por de lo bé que senta..

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Edu, em va agradar de reveure't, que feia molt temps que no coincidíem!! Des de sota la via no té molt bon aspecte, però si dius que és bona...., ens ho creurem!

A veure si em passes alguna foto de les que vas fer!

edunz ha dit...

i a vosaltres, com us va anar? alguna apretadeta més segur, però la via va sortint... ja t'envi les fotos

vinga, fins la propera!