Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

14 de gen. 2013

A la Creuer pontiac de Collegats

*

Aquesta és una via paral.lela a la bonica Perfomance, una clàssica que fou equipada a posteriori pel gaudi del gran públic, la Perfomance dic. La Creuer està directament arreglada, ocupant l'espai que queda entre la primera i l'esperó per on corre la que sembla ben interessant Ànimes bessones.


Via ràpida d'escalar amb un parell de llargs primers més drets i després tomba. De grau obligat V+ especialment al primer llarg, entre l'espai que si deixen les assegurances. Igualment graus amables, i en algun cas com en l'últim llarg li sobra un grau sencer. Hi ha més topos a la xarxa. Amb un alien vermell i un de verd, passem molt bé.

 (Fotod:MireiaV)


Ben orientada al sud, només caldrà esperar a partir de les 11h per quedar ben assolellada, que el bastió de la dreta li aguanta l'ombra una estona més. Escalada senzilla a les boniques Moles de Pessó, un bon pany per l'hivern al congost de Collegats on tot té un punt estrafolari d'aquests bellíssims Prepirineus que tan bé busquen el sol a l'hivern.

Com hi ha un rapel muntat a la paret, al mig, és pot aprofitar l'allargada aproximació per combinar aquesta escalada amb la Perfomance.

(Foto:MV)

EscaladamoltbenfetaidesfetamblaMireiaV amb el vol dels voltors ben aprop aquest dia on les tèrmiques ja els hi costa una mica escalfar-se