Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

1 de gen. 2013

Via 1879, 180m 6cA2e (Roca de Canalda)

**
.
Aquesta és una bona via de la Roca de Canalda. De l'any que es va construir Ca la Rita, als seus peus. Oberta per la cordada mestre, l'Armand Ballart i en Ricard Darder i a qui s'hi afegeix en Fredi Parera. La primera ascensió és del 26 de febrer del 1995. I en destaca el passatge de 6c del quart llarg, obert per sota i afegint l'espit pel de segon: quan ets allà, et treus el barret una vegada més de la finura i determinació amb la que s'havia d'escalar per passar per aquestes panxes sense assegurances... i no són pocs els espits afegits després en vies mestres com a la Falcon Crest.. això si, els justos per no converitir-les en una friki! :)



La via està semiequipada amb bolts, espits, claus i ponts de roca, naturals o artificials. Els llargs de dalt es van equipar per dalt, serien les preses per obrir-ne una altra!? i alguns artifos demanen estirar-se però hi ha cordinos que pengen que ho posen fàcil.



Escalada típica canaldera, amb passatges obligats sobre el V+, roca molt bona en general però algun tram de mirar-s'ho, i passos de tot: placa, panxes, diedre, encastament, i ronyons per l'artifo! El diedre xemeneia del segon llarg és molt bonic, i es passa molt bé. A tenir en compte amb la cacera del primer espit del segon llarg i la sortida del primer artifo del penúltim. En aquest segon llarg hi trobarem una R intermitja que no cal fer, on també hi ha un passet per superar el mur, però de confiança amb bones preses de sortida.





De material em passat amb unes 14 cintes, joc discret de tascons, els aliens i friends fins al C3. I certa habilitat en trobar els llocs on assegurar-se. L'accés és evident des de l'aparcament de l'esquerra (5') i el descens el fem seguint la fresa fitada que baixa per l'esquerra (20')

El traçat és directa i sense embuts, verticualitat garantida! junt amb el pany central on passen la Rodamons o la Somni Pirata, aquesta banda és de les més verticals i plomades de la paret. Una passada!


 


En definitiva, una via ben recomanable si no ens importa l'escalada combinada ni que sigui per sentir-se com un voltor, per un dia. Sense ser de les més assequibles, tampoc és difícil si anem tranquils en els passatges claus, que no són complicats d'escalar. 


Luxedescaladamoltbenfetaidesfetambl'aniolilabonacompanyiadelvalentí... a la roca màgica de Canalda, que enamora....  amb aquesta ja van 30, número rodó, i amb les repeticions, quasi 40 que ja hi és i poc li falta. Si és que els números importen.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats per lèscalada,
Com mol bé dius cal uns mol bos ronyos, en el artifo.
quan la vaem fer am el Joan ( el doctor i infierno). no ieren les bagues per facilitçar el pasos .
en cara emb fá mal´l'esquena de tan tibarme.
fin aviat ha i bon any nou.
xuxe

edunz ha dit...

merci xuxe! bona via si, i ja m'imagino que us havieu d'estirar molt! això és com els xapatges de la rodamons, t'enrecordes de l'alçada del Ricard :) va, hem de quedar un dia aviat i molt bon any!

Anònim ha dit...

Ara si ke mola la topo.aniol.

edunz ha dit...

artistes de la vertical, i del paper!
tinc una bona foto del voltor aterrant, ja veràs.. haurem de buscar línies sense repises!